Deshumanització de les fronteres: un diàleg en línia entre territoris

Deshumanització de les fronteres: un diàleg en línia entre territoris

Creus que és important conèixer la situació que es viu a la frontera Mèxic – Guatemala respecte als drets fonamentals de dones i infàncies? T’interessa escoltar l’experiència de les companyes feministes de Formación y Capacitación (FOCA) i APROSUVI que treballen en la zona? Què saps sobre les estratègies d’observació i detecció de les violacions a drets humans fonamentals en la frontera sud espanyola?

Des d’Almena Cooperativa Feminista, amb Creación Positiva, anunciem un cicle de tres diàlegs en línia començant amb una primera trobada en la qual es traslladarà coneixement del Sud al Nord Global, s’identificaran elements comuns en els diversos territoris, així com estratègies aplicables a Catalunya, posant el focus en les violències masclistes, la protecció internacional i la incidència política.

Primer diàleg:

Ponents:

  • Portaveu de Formación y Capacitación (FOCA) (Mèxic).
  • Clara Silvestre d’APROSUVI (Guatemala).
  • Helena Maleno de Caminando Fronteras (Frontera Sud Espanya).

Les dates dels següents diàlegs són el 18 i el 25 de juny de 16 a 17 hores.

En cada trobada, i de la mà de diverses organitzacions feministes, es posaran en relleu les problemàtiques específiques que enfronten les dones, adolescències i infàncies en les migracions en diferents territoris, i també coneixerem el treball de les entitats i les principals demandes que han elaborat de cara a les institucions i la societat civil. Cada diàleg promourà un espai d’intercanvi on s’identificaran elements comuns en cada context, per a reflexionar sobre les relacions nord-sud en l’àmbit de les migracions, fronteres i feminismes.

Aquest cicle es desenvolupa en el marc del projecte ‘Acollides Feministes’, que es realitza amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, i comptarem amb entitats de Mèxic, Guatemala i de l’Estat espanyol.

Compartir

També pot interessar-te