Actualitat

Descobreix aquí les últimes notícies del projecte, les aparicions en premsa o material d’interès entorn de les migracions.

Troba aquí les últimes accions, novetats i actualitzacions del projecte ‘Acollides Feministes’ a través de notícies pròpies, cròniques, podcasts, comunicats, etc.

Deshumanització de les fronteres: un diàleg en línia entre territoris

Deshumanització de les fronteres: un diàleg en línia entre territoris

Creus que és important conèixer la situació que es viu a la frontera Mèxic – Guatemala respecte als drets fonamentals de dones i infàncies? T’interessa escoltar l’experiència de les companyes feministes de Formación y Capacitación (FOCA) i APROSUVI que treballen en la zona? Què saps sobre les estratègies d’observació i detecció de les violacions a drets humans fonamentals en la

Les conseqüències de l’aprovació del PEMA en el podcast Las Moradas

Aquest mes de juny intervenim en el podcast Las Moradas de les companyes de Formación y Capacitación (FOCA), des de Ciutat de Mèxic, emès també des de Violeta Ràdio 106.1 FM, Altaveu Ràdio 101.1 FM i Spotify. I ho fem per a reflexionar entorn de l’aprovació, per part de la Unió Europea, del Pacte Europeu de Migració i Asil (PEMA).

Què s’està dient en els mitjans de comunicació sobre el projecte ‘Acollides Feministes’?
Un repàs als impactes més destacats en mitjans locals, nacionals i internacionals.

La Marea

Los continuos cambios de políticas y vulneraciones de derechos de las personas migrantes no funcionan como un muro sino como una estrategia de desgaste.

Social.cat

Diverses entitats feministes han elaborat un estudi amb recomanacions a implementar a partir de les mancances detectades

Troba aquí informació d’interès sobre els processos migratoris des d’una mirada de drets humans, feminista, antiracista i interseccional.

“El govern sabia que la situació a Tila, Chiapas, anava a esclatar i no va fer res”, va afirmar un habitant la casa del qual va ser cremada durant els enfrontaments entre grups civils armats que han deixat oficialment tres morts, quatre ferits, 17 cases i 21 vehicles de diferents marques i models incendiats i vandalitzats, dues dones violades i més de 4.000 desplaçats.

La Llei d’Intel·ligència Artificial (IA) de la Unió Europea regularà el desenvolupament i l’ús de la IA “d’alt risc” i promourà l’adopció d’una “IA fiable”, protegint al mateix temps els drets de les persones afectades pels sistemes d’IA.