Participem en la #CRPD2024 a Colòmbia

De l’1 al 4 de juliol, el projecte ‘Acollides Feministes’ estarà participant en la 5a Reunió de la Conferència Regional sobre Població i Desenvolupament #CRPD2024, a Cartagena d’Índies, Colòmbia.

Un esdeveniment per a revisar, després de deu anys, els assoliments, avanços i reptes i ratificar el compromís dels Estats en relació amb l’agenda política establerta pel Consens de Montevideo.

Aquesta agenda és el full de ruta per a la garantia dels Drets Humans i el desenvolupament sostenible a Amèrica Llatina i el Carib (LAC); i és l’acord intergovernamental més important de la regió en matèria de població i desenvolupament. A més, representa l’expressió regional del seguiment al programa d’Acció del Caire i és complementària a l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible. El compromís amb aquesta agenda va significar un compromís per part dels Estats per a propiciar la integració plena de les poblacions de la regió d’Amèrica Llatina i el Carib (LAC) amb una perspectiva de drets i de desenvolupament sostenible. Inclou nou temes prioritaris: atenció a infàncies i adolescents, la protecció de l’envelliment, la igualtat de gènere, la protecció dels drets humans dels migrants, dels pobles indígenes i població afrodescendent. Un de les fites importants d’aquesta agenda política va ser el compromís dels Estats a promoure polítiques que assegurin els drets sexuals i reproductius.

La coordinadora de Formación y Capacitación (FOCA), Diana Damián, com a part del projecte Acollides Feministes, al costat de les companyes de la Xarxa de Salut de les Dones Llatinoamericanes i del Carib (RSMLAC), i les xarxes feministes de LAC, participarà amb la finalitat de:

  • Visibilitzar la situació de violència i vulneració de drets en la frontera Guatemala-Mèxic i el seu impacte en les dones, adolescents i infàncies en mobilitat.
  • Continuar posicionant els drets sexuals i reproductius de les dones, adolescents i nenes en mobilitat.
  • Generar aliances amb el moviment feminista i altres agents socials.

Davant un escenari polític, econòmic i social marcat per l’auge de la violència i la influència dels grups anti drets, fonamentalistes i anti gènere, instem els governs mesoamericans i internacionals a complir amb els tractats regionals i internacionals per a garantir els drets humans en els processos migratoris, especialment de dones, adolescents i infàncies.

Esperem que les resolucions que s’aprovin d’aquesta Conferència Regional actualitzin el full de ruta col·lectiu dels Estats i reafirmin el seu compromís amb ella tenint en compte els drets sexuals i reproductius de totes, i també de les dones, adolescents i infàncies en mobilitat.

Continuarem actualitzant sobre aquesta participació en la #CRPD2024.

#CMparaTodasLasPersonas #ConsensoDeMontevideo

Per a seguir la Cinquena Reunió de la Conferència Regional sobre Població i Desenvolupament d’Amèrica Llatina i el Carib: https://crpd.cepal.org/5/es/noticias/como-seguir-la-quinta-reunion-la-conferencia-regional-poblacion-desarrollo-america-latina

Programa: https://crpd.cepal.org/5/es/programme

Streaming: https://live.cepal.org/poblacion/

Compartir

També pot interessar-te

Dia 1 en la #CRPD2024 a Colòmbia

Primer dia de la Reunió de la Conferència Regional sobre Població i Desenvolupament (CRPD) d’Amèrica Llatina (LAC), a Cartagena d’Índies,