Quiosc educatiu i Fira de la salut

En el marc del projecte ‘Acollides Feministes – Transformem Juntes’, el passat 23 de febrer, les companyes de FOCA (Mèxic) i APROSUVI (Guatemala) van realitzar el Quiosc educatiu i la Fira de la Salut a Nentón, Guatemala.

Però, de què tracten aquestes activitats?

El Quiosc educatiu és una parada que es col·loca en espais públics per proporcionar informació sobre els drets de les persones migrades, el dret a migrar i a no migrar, el dret a la protecció internacional i el dret a una vida lliure de violències per a les dones.

La Fira de la salut, en canvi, és un esdeveniment que es realitza en col·laboració amb adolescents escolaritzats i no escolaritzats, per parlar sobre migracions, salut, drets sexuals i reproductius, entre altres temes.

Aquests dos esdeveniments s’han fet en una localitat molt propera a la frontera Mèxic-Guatemala, on es troben diferents corredors pels quals transiten diàriament centenars de persones migrants. L’objectiu principal és proporcionar informació i contactes sobre les Cases de Dia, per oferir espais segurs i acompanyament integral a les dones i les seves famílies, des de Guatemala i en els seus trànsits cap al sud de Mèxic.

Aquestas accions són realitzades per les organitzacions Formación y Capacitación FOCA (Mèxic) i APROSUVI (Guatemala), que porten anys treballant en aquesta zona des d’una perspectiva feminista i intercultural.

‘Acollides Feministes – Transformem Juntes’ és un projecte de cooperació internacional entre Catalunya i Mèxic, finançat per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, i on Almena Feminista treballa amb  FOCA (Mèxic), APROSUVI (Guatemala) i Creación Positiva (Catalunya) des de la mirada feminista i interseccional.

Compartir

També pot interessar-te