Dia 2 en la #CRPD2024 a Colòmbia

El passat 4 de juliol va marcar el tancament de la V Conferència Regional sobre Població i Desenvolupament (CRPD) d’Amèrica Llatina i el Carib (LAC). Durant la jornada es van dur a terme debats de gran importància per a la regió entre representants de diversos sectors, organitzacions de la societat civil i les diferents delegacions dels governs, amb relació a l’agenda política del Consens de Montevideo.

Des d’#AcollidesFeministes, la nostra companya Diana Damián ha començat el dia reunint-se amb les companyes feministes llatinoamericanes, impulsores clau de l’agenda de Montevideo que estableix aquest horitzó comú de justícia social, sexual, reproductiva, i una major igualtat per a totes les persones. La incidència en aquest espai ha estat clau per a posicionar les necessitats i demandes de les dones en mobilitat en el discurs feminista.

Per a poder seguir tot el treball que han estat realitzant les Xarxes Feministes, es pot seguir el seu activisme i incidència en: @ConsensoM10

Al migdia, hem estat a l’Esdeveniment Paral·lel coorganitzat per La Mesa por la Vida y la Salud de las Mujeres, Fós Feminista i UNFPA Colòmbia, on es van discutir els drets sexuals i reproductius com a nucli essencial del dret a la salut.

Enllaç per a veure la gravació de l’esdeveniment: https://www.youtube.com/live/j2MhS8jIEcw

Més tard, en aquest últim dia de la #CRPD2024, abans de les intervencions finals de les delegacions dels Estats de la regió LAC, Diana Damián es va reunir amb la Delegació de Mèxic, gràcies a les sinergies generades al costat de la Secretaria General, Gabriela Rodríguez, del Consell Nacional de Població (CONAPO). En aquest espai, des de #AcollidesFeministes s’ha estat fent un treball d’incidència per a posicionar dins del discurs mexicà la qüestió de la defensa dels DSiR de les dones en mobilitat.

Les jornades conclouen deixant una marca significativa a la regió. Han finalitzat amb la ratificació per part dels diferents estats de la regió LAC d’una sèrie d’acords destinats a assegurar que la implementació d’aquesta agenda sigui real i efectiva, recordant alhora, el camí que encara queda per recórrer per a establir les bases per al desenvolupament sostenible a la regió, centrat en les persones.

Des d’#AcollidesFeministes celebrem que els Estats hagin reafirmat el seu compromís amb aquesta agenda política i esperem que, amb l’actualització d’aquest full de ruta col·lectiu, es defensin i garanteixin els drets sexuals i reproductius de totes, i també de les dones, adolescents i infàncies en mobilitat.

Enllaç per a consultar la Resolució:  https://crpd.cepal.org/5/sites/crpd5/files/2400826s_crpd.5_resolucion_aprobada.pdf

Altres activitats durant la #CRPD2024:

Esdeveniment “Mira que et premio”

Durant les jornades, s’ha realitzat la primera edició de Mira que et Premi, un esdeveniment promogut per la iniciativa de monitoratge social #MiraQueTeMiro que supervisa els compromisos en salut i drets sexuals i reproductius del Consens de Montevideo sobre Població i Desenvolupament.

Aquest esdeveniment ha servit per a reconèixer les aportacions i lideratges d’estats, organitzacions i persones en la implementació d’aquesta agenda a la regió.

Es pot consultar el seu últim informe Regional de 2023 aquí: https://miraquetemiro.org/documents

Compartir

També pot interessar-te

Dia 1 en la #CRPD2024 a Colòmbia

Primer dia de la Reunió de la Conferència Regional sobre Població i Desenvolupament (CRPD) d’Amèrica Llatina (LAC), a Cartagena d’Índies,