Contra la violència que es viu a Chiapas

Des d’Acollides Feministes denunciem públicament l’agudització de la violència que s’està vivint a Chiapas arran del greu conflicte que sacseja a la seva frontera amb Guatemala des de l’any 2021.

Un conflicte armat no reconegut basat en la disputa territorial d’estructures de la delinqüència organitzada entorn dels cartels de drogues i al tràfic de persones. Tortures, desplaçaments forçats, detencions arbitràries o violacions al dret a la terra. L’Estat mexicà calla, i la comunitat internacional també, davant les greus violacions dels drets humans i del dret internacional que afecten població local, especialment dones i infància, i a les persones defensores de drets.

Recolzem públicament a la societat civil, així com a les organitzacions defensores de drets, especialment a les nostres companyes de FOCA i APROSUVI que treballen des de fa anys a la frontera Mèxic-Guatemala denunciant la violència en les migracions. Resulten intolerables els riscos a la seguretat i a la integritat física als quals es veuen exposades per defensar el dret a una migració lliure de violències, segura i digna per a les dones i les seves famílies.

Més informació en l’informe publicat per:

  • Colectivo de Monitoreo – Frontera Sur.
  • Mesa de Coordinación Transfronteriza Migraciones y Género Guatemala – México (MTMG).
  • Red Nacional de Organismos Civiles de Derechos Humanos “Todos los Derechos para Todos, Todas y Todes” (Red TDT).
Compartir

També pot interessar-te